torsdag, mars 08, 2007

Hei folkens!

Ikke lenge siden sist for en gangs skyld. Nå har frøkna her vinterferie =)

Fra onsdag til lørdag i forrige uke var klassen på tur i Vesterelvdalen. Vi hadde med oss tjuetre hunder fordelt på fire spann, så vi fikk prøve å kjøre hundeslede over Finnmarksvidda. Knallartig! I tillegg drev vi med snarefangst. Vinden tok tak i den ene snara mi, så rypa hadde bare vandret gjennom uten å bli fanget. Typisk! Noe må jeg jo skylde på når jeg ikke fikk noen fangst... Det var en del vind og rundt ti kalde. Sola tittet fram, det samme gjorde stjernehimmelen.

På lørdag reiste klassen hjem. Men siden buss er for pingler valgte Magnus, Anja og jeg å være igjen. Vi overnattet på samme sted nok en natt for deretter å begynne ferden over vidda mot Øytun. Det var en strabasiøs og lærerik tur. På søndagen hadde vi knallvær med strålende sol og litt vind på fjellet. Vi sov i en liten gamme, men vi var enige om at det ikke er den samme kosen som med telt. Den andre dagen gikk vi opp på fjellet igjen. Det blåste opp og vi fikk sterk kuling. Det var vanskelig å orientere, og etter en stund visste vi ikke hvor vi var. Så da gikk vi mot nord og satset på at det gikk bra. Det gjorde det! Vi kom oss ned i skogen igjen hvor vi satte opp teltet og kosefyrte så mye i innerteltet at det begynte så smått å regne i ytterteltet.

Neste dag var det opp klokken sju og klokka ti var vi avgårde igjen. Sola var med oss nok en gang og det viste seg at vi hadde kommet lenger enn vi hadde trodd. Men å komme seg ned fra fjellet var ikke lett. Noen steder var det så bratt og kronglete at vi måtte bære ned sekkene og skiene, for så å gå opp igjen og hente pulken. Magnus koste seg med å finne "trygge" steder å gå ned. Ekspedisjonskaren vår han. Savnet etter en god varm dusj og myk seng var stort, så vi valgte å gå i ett til vi var fremme på Øytun. Klokka tolv om natten rundet vi svingen inn til tunet. Turen var tipptopp. Det er noe eget med å være en vennegjeng alene på fjellet. Bare oss og naturen. Finnes ikke noe bedre.

Nå er det Finnmarksløpet som står for tur. Jeg skal være funksjonær og hjelpe til på ulike check points. På lørdag skal jeg være med og handle hundespannene fram til start. Følg med på tv-en, kanskje jeg dukker opp ;)